Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Недоліки програмних РРО допомагають нечесному бізнесу приховувати доходи

  • Головна
  • Новини
  • РРО
  • Недоліки програмних РРО допомагають нечесному бізнесу приховувати доходи

«Програмні РРО мають недоліки, які дозволяють уникати фіскалізації під час проведення розрахунків та призводять до зменшення надходжень до бюджету.

Це стало відомо з повідомлення Мінфіну про зустріч із представниками компаній – виробників ПРРО.

Учасників зустрічі було поінформовано про те, що за результатами науково-технічної експертизи було встановлено певні недоліки в роботі ПРРО, а також про те, що Мінфіном створено Міжвідомчу робочу групу, яка напрацьовуватиме заходи, спрямовані на вирішення цих питань», –  повідомляє народний депутат Ніна Южаніна .

Також учасникам було запропоновано надати свої пропозиції для вирішення існуючих проблем у роботі ПРРО для їх подальшого розгляду.

Хоча не так давно, в червні 2023 року, проблематика захисту інформації при використанні програмних РРО обговорювалась при розгляді проєкту 8401 (Закон 3219 про відновлення перевірок, який набрав чинності з 01.08.2023 року), а саме — щодо необхідності внесення змін до Закону про РРО в частині посилення вимог до програмних РРО щодо забезпечення унеможливлення спотворення чи знищення даних електронних розрахункових документів, створених програмними РРО в режимі офлайн.

Цим законом Кабміну було надано доручення до 1 лютого 2024 року внести необхідні зміни до законодавства.

Нічого не внесли — є дослідження із грифом ДСК.

Залишити коментар