Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Влада планує підвищити мінзарплату до 9 тис.грн

У Верховній Раді обговорюють з Міністерством фінансів підвищення мінімальної зарплати у 2025 році до 9 тис. гривень. Про це повідомила членкиня комітету Ради з питань бюджету Леся Забуранна (фракція “Слуга народу”) в ефірі телемарафону, передають Українські Новини.

“Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів про критичну необхідність перегляду соціальних стандартів і наразі є дискусія про те, щоб в наступному році було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і в кінці року або на початку наступного до 9 тис. гривень”, – сказала вона.

Забуранна зазначила, що на сьогодні мінімальна зарплата становить 8 тис. гривень, хоча б з урахуванням інфляції мала б сягати 8900 гривень.

“Якщо ми проаналізуємо логіку підвищення мінімальної заробітної плати, то на початку 2022 року вона складала 6500 (гривень), але за ці два роки інфляція склала майже 37% і якщо перерахувати, то мінімальна зарплата мала б сягати 8900 (гривень)”, – зазначила депутатка.

Забуранна наголосила, що попри бажання у Раді підвищувати соціальні стандарти, депутати і громадяни мають зважати на стан державного бюджету і розуміти, що сьогодні всі соціальні виплати, зарплати держслужбовцям, пенсії виплачуються за рахунок міжнародної допомоги і, відповідно, Україна має узгоджувати з міжнародними партнерами побажання і можливості.

 

Залишити коментар