Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Нові пільги з оподаткування благодійної допомоги

Нарешті вдалось вирішити ще одне болюче питання — це оподаткування допомоги, яка надається благодійниками військовим чи родинам загиблих військових.

До сьогодні при наданні благодійними організаціями коштів для допомоги пораненим бійцям з лікування, реабілітації, протезування, придбання лікарських засобів, предметів речового забезпечення військовослужбовці повинні були мати статус учасника бойових дій, щоб така допомога не оподатковувалася ПДФО.

У разі, якщо статусу учасника бойових дій немає, потрібно було сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

Як повідомляли нам, левова частка військових такого статусу ще не отримала. Є певні проблеми, і такий стан справ, до речі, визнають в уряді.

Тепер: суми благодійної допомоги, яка виплачується благодійними організаціями (благодійниками) військовослужбовцям (резервістам), а також членам сімей військовослужбовців (резервістів), які загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, звільняються від ПДФО (18%).

Тобто, звільнення від сплати не потребуватиме наявності у них статусу учасника бойових дій.

Вчора в прийнятому парламентом проєкті закону № 9662 враховано мою пропозицію щодо звільнення від ПДФО.

Тож відтепер благодійна допомога нашим захисникам та членам їх сімей не матиме додаткового фінансового обтяження.

 

Залишити коментар