Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

В Україні відзначатимуть Міжнародний чоловічий день

Народні депутати пропонують встановити в Україні Міжнародний чоловічий день, який відзначати щорічно 19 листопада на постійній основі.

Автори відповідної Постанови вважають, що встановлення Міжнародного чоловічого дня допоможе акцентувати увагу на конкретних питаннях, які стосуються чоловіків, таких як здоров’я, психічне благополуччя, батьківство та інші. Це може стати сприянням для обговорення і прийняття соціальних і законодавчих ініціатив, спрямованих на покращення якості життя чоловіків. Міжнародний чоловічий день може служити платформою для поширення усвідомлення щодо проблем, які стосуються чоловіків, таких як насильство, зловживання алкоголем та інші соціальні виклики. Це може сприяти розробці та реалізації ефективних програм і заходів з їхнього запобігання. Цей день має на меті не конкурувати з Міжнародним жіночим днем, а підкреслити важливість фізичного та психічного здоров’я чоловіків. 

Міжнародний день чоловіків започатковано в Тринідаді і Тобаго в 1999 році, його заснував доктор Джером Тулак Сінгх на честь дня народження свого батька. Зараз його відзначають у понад 80 країнах з метою висвітлити:

● соціальні проблеми, з якими стикаються чоловіки як психічно, так і фізично;
● роль чоловіків як активних батьків;
● чоловіки як позитивні агенти змін у суспільстві; рольове моделювання інклюзивної поведінки;
● бачення різних ідентичностей людей крізь призму інтерсекційності.

Нардепи вважають, що вступ України у цей міжнародний рух може сприяти співпраці та обміну досвідом з іншими країнами у сферах, що стосуються чоловіків та гендерної рівності.

Залишити коментар