Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Об’єднаний звіт щомісяця

18 вересня прийнято за основу законопроєкт № 11416-д. Серед іншого, в ньому передбачена зміна податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб для економічного бронювання.

Крім того, документ передбачає підвищення військового збору на період до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан.

Для фізичних осіб він підвищиться з 1,5% до 5%. ФОП І, ІІ та IV групи будуть платити 10% розміру мінімальної ЗП. ФОП ІІІ групи –  1% від доходу.

Податок на прибуток для банків за 2024 рік становитиме 50%. Кредитні спілки будуть сплачувати податок на прибуток рівні 25%.

Законопроєкт також визначає авансові внески з податку на прибуток для АЗС.

Народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, що законопроєкт може бути проголосований в цілому вже в середині жовтня. При цьому передбачається, що податки зростуть ретроспективно – з першого жовтня.

Залишити коментар