Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

1 жовтня всі інтернет – провайдери працюють виключно на загальній системі оподаткування

Голова Податкового комітету Данило Гетманцев привітав галузь телекому із детінізацією. Він наголосив, що з 1 жовтня всі провайдери фіксованого інтернету працюють виключно на загальній системі оподаткування.

“Жодних подрібнень на 300 ФОПів. Закон один для всіх. Як і має бути в європейській країні.”, – пише нардеп.

Нагадаємо, що ДПС неодноразово зверталася до уряду з пропозицією розглянути питання про скасування спрощеної системи оподаткування (ССО) для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з надання послуг доступу до мережі Інтернет.

Також народний депутат Ніна Южаніна повідомляла, що ДПС і голова податкового комітету хочуть виключити інтернет-провайдерів зі спрощеної системи оподаткування вже з 1 жовтня 2024 року.

Представники Інтернет Асоціації України наголошували про незаконність таких намагань, про що свідчить цілий ряд судових рішень на користь вітчизняних операторів, які оскаржують незаконні рішення податкової.

До речі, податківці на звернення нардепа Н. Южаніної відповідали, що “вони визнають, що норми ПКУ на сьогодні не визначають видів діяльності, що виокремлюють певну гpyпy платників у сфері електронних комунікацій, які мають право на застосування спрощеної системи оподаткування.

Але:

«Вказане питання (заборона інтернет-провайдерам бути платниками єдиного податку. – Н.Ю.) узгоджене з Міністерством фінансів України, яке забезпечує формування та реалізацію єдиної державної податкової політики та координує діяльність ДПС».

А тому податкова лише здійснює роз’яснювальну роботу щодо:
 
► інформування таких платників, що в разі здійснення заборонених видів діяльності вони зобов’язані самостійно відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування;
 
► приведення Реєстру платників єдиного податку до вимог податкового законодавства.
 
“Тобто принципом верховенства права (ст. 8 Конституції України), згідно з яким «дозволено все, що прямо не заборонено законом», чиновники  відверто нехтують, адже діють за принципом «дозволено лише те, що прямо визначено законом».”, – висловила нардеп.

 

Залишити коментар