Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Реєстрацію трудового договору у Держзайнятості буде скасовано

На сайті Мінекономіки оприлюднено проєкт постанови КМУ “Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 р. № 1168” (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено з метою приведення у відповідність із законодавством нормативно-правових актів.

Статтею 241 КЗпП (у редакції, що діяла до 31.12.2014) було передбачено реєстрацію у державній службі зайнятості фізичною особою, яка використовує найману працю, або за довіреністю уповноваженою нею особою укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і фізичною особою у встановленому порядку.

Постановою КМУ від 29.10.2009 № 1168 “Деякі питання застосування законодавства про працю фізичною особою, яка використовує найману працю” (далі – постанова № 1168) визначено порядок реєстрації у державній службі зайнятості укладеного у письмовій формі трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, а також зняття цього договору з реєстрації у разі розірвання такого договору за ініціативою фізичної особи, яка використовує найману працю, у випадках, визначених КЗпП.

Водночас Законом України від 28.12.2014 р. № 77-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці”, серед іншого, було виключено статтю 241 КЗпП, а також унесено зміни до ч. 3 ст. 24 КЗпП, якими встановлено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

У зв’язку із зазначеним, проєктом акта передбачає визнати такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 29.10.2009 р. № 1168 “Деякі питання застосування законодавства про працю фізичною особою, яка використовує найману працю”.

Залишити коментар