Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Вимоги щодо мови в чеку РРО/ПРРО

Відповідно до статті 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська мова.

Функціонування і застосування української мови як державної у сферах суспільного життя регулюється Законом України від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на всій території України.

Підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи-підприємці, інші суб’єкти господарювання, що обслуговують споживачів (крім випадків, встановлених частиною третьою статті 30 Закону № 2704), здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, державною мовою. Відтак, суб’єкти господарювання зобов’язані здійснювати програмування РРО/ПРРО та видавати споживачу фіскальний чек в якому використовується українська мова.

Водночас, під час програмування в РРО/ПРРО обов’язкових реквізитів фіскального чека поряд з українською мовою можна використовувати іноземну мову, текст якої буде дублювати інформацію, зазначену українською мовою (ч. 2 ст. 30 Закону № 2704).

За матеріалами  ГУ ДПС у Вінницькій області

Залишити коментар