Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Атака на мобільного оператора: як працює ПРРО та банківські сервіси

Сьогодні вранці мобільний оператор Kyivstar став мішенню потужної хакерської атаки. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги мобільного зв’язку та доступу в інтернет.

Для фіксації обставин та наслідків протиправного втручання у діяльність мережі залучено представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

Фахііці мобільного оператора працюють над усуненням наслідків для якнайскорішого відновлення зв’язку.

У зв’язку з цим, Державна податкова служба України зазначає, що фіскальний сервер ДПС працює в штатному режимі.

Користувачі ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують засоби оператора «Київстар», до відновлення його стабільної роботи та для безперервного проведення розрахункових операцій можуть перейти у режим офлайн згідно з Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», або переключитися на іншого оператора.

В свою чергу, ПриватБанк повідомив, що у зв’язку з труднощами в роботі мобільного оператора Kyivstar, деякі POS-термінали, банкомати та термінали самообслуговування ПриватБанку можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

Якщо у вас виникла термінова необхідність зв’язатися з ПриватБанком, то за відсутністю мобільного зв’язку, ви можете зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн, для цього достатньо підключитися до альтернативної мережі інтернету.

Також ПриватБанк надає консультацію щодо загальних питань в соціальних мережах. 

Крім того, Монобанк потрапив під масовану DDoS-атаку. Про це повідомив співзасновник Монобанку Олег Гороховський. Об’єкт атаки: точки входу на Amazon (Банки, сайт). На цей час ситуація під контролем.

Будьте обережні! У різних месенджерах активізувались шахраї, тому слід довіряти тільки офіційні інформації.Застерігаємо вас не ділитися номерами телефонів та особистими даними з підозрілими людьми, вони можуть виявитись шахраями.

Залишити коментар