Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

ДПС отримала дані про громадянок України, які заробляють на Only Fans без сплати податків

Податковою одержано інформацію щодо громадян України – творців платного контенту на «Only Fans». 

Як зазначає нардеп, сфера створення платного контенту на інтернет-платформі «Only Fans» громадянами України стрімко зростає. Кількість аккаунтів збільшується в середньому втричі щороку.

За здійснення зазначеної діяльності користувачі отримують грошові кошти, а деякі з них – суми коштів у значних розмірах. «Наприклад, громадянкою «С» одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі «OnlyFans» за декілька років понад 4 млн дол. Також, громадянкою «К» від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн дол, а громадянкою «Б» – близько 1,8 млн дол. Як вам суми?», – цікавиться нардеп.

Він нагадав, що відповідно до положень ПКУ платник податку, який отримує іноземні доходи, тобто доходи, отримані з джерел за межами України, за наслідками звітного податкового року зобов’язаний подати податкову декларацію, задекларувати такі суми з їх відповідним оподаткуванням.

«Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не пов’язаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обов’язок – задекларувати доходи та сплатити податки», – зауважив нардеп. Він вказав, що неподання в установлений законом строк податкової декларації є підставою для донарахування податку від суми одержаного доходу за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%, а також 25% штрафних санкцій. «Не кажучи вже про неприємність спілкування з БЕБ. І це стосується не тільки Only Fans», – пише він.

В свою чергу, нардеп Ярослав Железняк був дуже здивований пропозицією задекларувати дохід від послуг через OnlyFans.  Це він пояснює тим, що у Криминальному Кодексі України (ККУ) передбачений тюремний строк за послуги, яку пропонують на OnlyFans.

Він пише: “…але це якась державна шизофренія. Для них подати декларацію буде прямою явкою з повинною і навіть не штраф, а конкретний тюремний строк. По 301 статті ККУ. Тому, що у нас в такій цифровізованій та просунутій Державі у 2024-му році досі за порно світить Кримінальна стаття!

Тому ви якось вже вирішіть, або ми їх по тюрьмам кидаємо, або оподатковуємо”.

Залишити коментар