Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Впровадження нових обмеженнь для виробників харчових продуктів

4 вересня 2024 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми  (реєстр. № 5148).

Прийнятий акт врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів та імплементує Регламент ЄС № 1925/2006 щодо трансжирних кислот, крім трансжирних кислот, що містяться в жирі тваринного походження.

Законом пропонується,  окрема:

♦ встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);

♦ заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;

♦ заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні; 

♦ заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);

♦ зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;

♦ чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.

Закон враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів.

За матеріалами ВРУ

Залишити коментар