Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Нова ідея щодо бронювання працівників

У ВРУ зареєстровано законопроєкт № 11468 “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних, які працюють у суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми”. Авторами законопроєкту є народні депутати О. Гончаренко, Ю. Яцик та Г. Мазурашу.

Як зазначено у пояснювальній записці, головною метою законопроєкту є розширення кола військовозобов’язаних, які підпадуть під бронювання на період мобілізації та на воєнний час, що дозволить не лише підприємствам, а й фізичним особам – підприємцям, що здійснюють свою діяльність у різних сферах економічної діяльності країни, бронювати своїх військовозобов’язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час.

Для реалізації цьєї мети автори проєкту пропонують:

1) дозволити бронювати також військовозобов’язанихякі працюють у госпсуб’єктів будь-якої організаційно-правової форми, за умов:

  • відсутності у таких суб’єктів податкового боргу, заборгованості щодо сплати єдиного внеску або іншої платіжної заборгованості, контроль за сплатою яких здійснюється контролюючими органами,
  • у кількості не більше 30% військовозобов’язаних працівників, які перебувають у трудових відносинах з такими суб’єктами та які уточнили свої облікові дані стосовно їх бронювання через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста або у ТЦК за місцем свого перебування або знаходження.

Зазначається, що ці норми поширюватимуться на працівників, які перебувають станом на 1 січня 2024 року у трудових відносинах з суб’єктами господарювання, що здійснюють бронювання військовозобов’язаних;

2) внести зміни до статтей 3, 12, 23 та 24 шляхом додавання по тексту фрази про суб’єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми з метою розширення кола суб’єктів бронювання.

У тексті законопроєкту зазначено, що він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Залишити коментар