Вітаємо на LifeBuh. Бухгалтерія це просто
Бухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровідБухгалтерські курси - Бухгалтерський супровід
(096) 091 94 04
life.buh.7@gmail.com
вул. Магістратська 88, офіс 212

Виплати для ВПО кому залишать допомогу після 1 лютого

Виплату компенсації за проживання внутрішньо переміщеним особам з 1 лютого 2024 року точно продовжать пенсіонерам. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, повідомляє із посиланням на її інтерв’ю виданню “Подробиці“.

“Точно ми продовжуємо оплату пенсіонерам, бо розуміємо, що для них це основне джерело підтримки і їхнього проживання”, – сказала вона.

За її словами, також для людей з інвалідністю постараються “врахувати всі можливі опції, щоб зберегти підтримку”.

Жолнович нагадала, що міністерство подало в Кабмін зміни до постанови про виплату ВПО, “де суттєво пом’якшено ті критерії, бо зрозуміли, що особливо в тих районах, де вони найбільше проживають – Запоріжжя, Миколаїв, немає навчання очного”.

“Якщо його немає, то один з членів домогосподарства змушений бути задіяним у вихованні дітей і це критерій, який ми врахували, тому, наприклад, з родини в чотири особи – один буде зобов’язаний, щоб працювати, а мама чи батько за вибором, якщо є діти зможуть доглядати і декларувати що здійснює догляд”, – розповіла Жолнович.

Виплати для ВПО

Нагадаємо, з державного бюджету виплачується щомісячна компенсація на проживання у розмірі 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців.

Уряд вирішив, що для всіх внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року вона автоматично продовжується тільки на 6 місяців – до кінця січня 2024 року.

Водночас Міністерство соціальної політики пропонує продовжити виплату компенсації за проживання внутрішньо переміщеним особам: пенсіонерам, особам з інвалідністю, дітям-сиротам та безробітним (за певних умов).

Проектом постанови Кабміну пропонується:

– продовжувати виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам ще на один 6 місячний період, виходячи з наступних умов:

  • 1) внутрішньо переміщеним особам з числа пенсіонерів;
  • 2) особам з інвалідністю 1 та 2 групи та дітям з інвалідністю;
  • 3) дітям-сироти, та дітям, позбавленим батьківського піклування.

– продовжувати виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам ще на один 6 місячний період непрацюючим працездатним особам, які сприяли своїй економічній незалежності (стали на облік в центр зайнятості, працевлаштувались, оформили послугу догляду за дитиною “муніципальна няня” тощо).

 

Залишити коментар